Bar trends 2024

Bar - Tendances 2024 - Trivec

2024 Bar trends om inflatie te bestrijden

Trends in de barsector voor 2024

In 2023 werd de horeca geconfronteerd met aanzienlijke economische druk als gevolg van stijgende inflatie, wat hun financiële stabiliteit bemoeilijkte. Om te gedijen in een dergelijk landschap, moeten bars vooruitstrevende strategieën toepassen. Dit whitepaper, getiteld “2024 Bar trends om inflatie te bestridjen”, gaat over concrete strategieën zoals slim gebruik van ingrediënten, unieke concepten, het omarmen van technologie en effectief kostenbeheer. Deze methoden zijn gericht op het aantrekken en behouden van loyale klanten, terwijl de winstgevendheid wordt gemaximaliseerd. Belangrijke aandachtsgebieden zijn onder andere:

Efficiënt ingrediëntenbeheer

Het nemen van maatregelen om verspilling te verminderen, kan de leveringskosten verlagen. Een veelzijdige plant kan bijvoorbeeld op verschillende manieren worden gebruikt in dranken: als garnering bij de ene, als hoofdingrediënt bij een andere, en het restant voor infusies.

Door middel van menu-optimalisatie kunt u de huidige menukaart evalueren, waarbij elk drankje op winstgevendheid en populariteit wordt geanalyseerd.

Uniek concept

Onderscheid u van de concurrentie door unieke ervaringen aan te bieden. Denk hierbij aan speciale after-work-concepten, gezinsvriendelijke omgevingen, lokaal gebrouwen bier of kenmerkende drankjes om een ​​gevarieerd publiek aan te trekken.

Strategieën voor klantuitbreiding

Genereer verkeer tijdens rustigere uren met aantrekkelijke promoties zoals happy hours, kortingstarieven of exclusieve drankspecials. Het verbeteren van de klantbeleving tijdens deze uren is van cruciaal belang.

2024 Bar trends om inflatie te bestridjen

Flexibele prijsmethoden

In tijden van inflatie kunnen strategisch geprijsde items, met behoud van winst, effectief zijn. Introduceer budgetvriendelijke opties of dagelijkse specials met hogere winstmarges om tegemoet te komen aan prijsbewuste klanten.

Digitaal bestellen en thuisbezorgen

Erken de groeiende vraag naar thuisbezorgdiensten. Overweeg om in 2024 drankbezorgopties toe te voegen.

QR bestelsysteem

Maak gebruik van QR-codes als een innovatieve, personeelsbesparende oplossing. Laat klanten rechtstreeks vanaf hun smartphones bestellen en betalen door een QR-code te scannen.

Geavanceerde integratie van technologie

Gebruik mobiele betaaloplossingen voor betalingen aan de bar, waardoor een snellere service en een hogere omzet mogelijk worden. Mobiele betalingen leiden vaak tot hogere fooien vanwege vooraf ingestelde fooiopties. Integreer barautomatisering zoals biertapsystemen gelinkt aan je POS voor betere verkoopregistratie, efficiëntie en minder verspilling en morsen.

2024 Bar trends 

Neem contact op

Wanneer je je gegevens hebt ingevuld, zal één van onze experts contact met je opnemen om je meer te vertellen over onze producten en ze te demonstreren.