De reis leiden

Restaurant plannen

De reis leiden

Dit artikel maakt deel uit van onze serie ‘Een restaurant beginnen‘ – onze gids voor iedereen die een restaurantbedrijf wil openen. In dit artikel bekijken we hoe u het beheer van uw restaurant kunt plannen.

Zo draag je meerdere hoeden

Een restaurant uitbaten omvat het regelen van de financiën, de voorraad, marketing, public relations, personeelsrelaties, klantentevredenheid en zoveel meer. Daarenboven moet je gefocust blijven op en enthousiast blijven over het eten en de sfeer van je eetgelegenheid. Laten we eerlijk zijn, als je een restaurant beheert, moet je wel delegeren en openstaan voor nieuwe ideeën. Ongeacht het type horecazaak dat je uitbaat, zal je flexibel moeten zijn.

Je dient op de hoogte te blijven van wijzigende trends en eisen van klanten. Lokaal geproduceerde en gezonde opties kunnen niet langer genegeerd worden. Maar wat wordt cruciaal in de toekomst? De enige manier om dat te weten, is door te luisteren naar zowel bestaande als potentiële klanten.

Volg de reacties op sociale media en de beoordelingen op apps van derden op. Steek je kop niet in het zand en denk niet dat je een slechte beoordeling kunt negeren. Juist het tegendeel, overweeg slimme investeringen in digitale en geautomatiseerde systemen die je toelaten om je meer op de managementbeslissingen te concentreren en minder op de routinetaken. Zoek naar de beste technologische hulp die op de markt te verkrijgen is. Evalueer je huidige systemen voor bestellingen, personeelsbezetting, planning, voorraad en boekhouding, en ga na of een volledig geïntegreerd systeem iets voor jou is.

Checklist voor een restaurant beginnen

Een restaurant openen 2024

Blijf in trek

Geweldig eten en een geweldige dienstverlening zorgen ervoor dat je in trek blijft. Maar mensen moeten je ook blijven opmerken en je zou nieuwe klanten moeten bereiken en je vaste klanten laten terugkeren. Hier speelt marketing een rol. Je kunt advertenties publiceren, maar eenmaal je een klantenbestand hebt, verdient het behoud van je reputatie meer aandacht. Ook al hebben websites terrein moeten prijsgeven aan sociale media en de apps van derden, maak je onlineaanwezigheid toch aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en klantgericht. Om loyale gasten te creëren kunt u ook kijken naar een loyaliteitssysteem waarmee u gepersonaliseerde communicatie via e-mail en sms naar uw gasten kunt sturen. U kunt hen een aanbieding sturen voor hun verjaardag, voor Valentijnsdag, oudejaarsavond. Informeer hen over bepaalde evenementen die u hebt, enzovoort. Er zijn tegenwoordig genoeg nieuwe en slimme manieren om te communiceren! Wij van Trivec hebben een groot ecosysteem van partners, met slimme integraties die uw dagelijks leven als restauranthouder makkelijker maken.

Mond-tot-mondreclame, de koning van de marketing, is gratis en doeltreffend. En vandaag gebeurt mond-tot-mondreclame online, via netwerken op sociale media. Gebruik sociale media daarom alleen als je van plan bent om ze op te volgen. Een Facebook-account waar je de reacties en vragen van klanten negeert, voornamelijk omdat je geen tijd hebt, is erger dan helemaal niet op sociale media zitten. Zelfs al verwijder je je eigen sociale media-accounts, de restaurantapps van derden vertegenwoordigen elk jaar miljoenen bezoekers en hun bezoekers zijn jouw klanten.

Je moet aan heel wat dingen denken voor je je eerste horecazaak opent. Het belangrijkste is dat je niet overhaast te werk gaat. Neem even afstand van je oorspronkelijke droom en kijk naar de realiteit. Hoe past jouw restaurant daarin? Hoe vind je het gat in de markt?

Restaurant bediening

Hou contact!

Wij van Trivec hebben een lange ervaring in het werken met grote en middelgrote restaurants met een behoefte die we kunnen inpassen in hun workflows en hen helpen hun dagelijkse operaties te optimaliseren. Van casual tot fine dining, van grote internationale ketens tot familiebedrijven. Vergeet niet dat we er zijn om te helpen!

Vorig jaar hebben we meer dan 500 nieuwe klanten verwelkomd en hebben we hen geholpen om zowel grote als kleine restaurant gerelateerde problemen op te lossen. Laat ons weten hoe wij jou kunnen helpen om je nieuwe onderneming te doen slagen.

We kijken ernaar uit meer van jou te horen!

Je kunt ons bereiken via info@trivec.be of +32/(0)14 42 32 37

Bedankt!