QR Menu

De voordelen van een QR menu in jouw restaurant.

QR Menu

De voordelen van een menukaart met QR code in jouw restaurant  

Veel restaurants, groot en klein, zijn op zoek naar manieren om hun gasten een veilig bezoek te bieden. Papieren menukaarten en betaalterminals waarbij je materiaal aanraakt, worden momenteel gezien als onhygiënisch. Een populair contactloos alternatief is het gebruik van QR menu (ook wel Quick Response codes). Hoewel QR-codes niets nieuws onder de zon zijn en al langere tijd worden gebruikt, werken ze zeer goed vanop bijna alle smarttoestellen. Ze hebben sinds de coronapandemie een flinke opmars gemaakt.

Download hier onze brochure “10 eenvoudige stappen om uw restaurant te digitaliseren”.

In principe werkt een QR code hetzelfde als een barcode in de winkel. In dit geval gebruik je je smartphone om de code te scannen. Zodra je dit doet, opent je gsm een link die een kleine codering bevat en automatisch naar een website of pdf leidt. Deze gebruiksvriendelijke technologie biedt restaurants en andere bedrijven die hun beleving willen digitaliseren heel wat mogelijkheden. Bijvoorbeeld om hun restaurantmenu of afhaalmenu digitaal aan te bieden.

Wat is een QR menu?

Ook in een wereld waarin de pandemie steeds meer afneemt zullen fysieke menukaarten steeds minder gebruikt worden. Vanwege hun gebruiksvriendelijkheid, contactloze bediening en veiligheid zal het gebruik van QR-codes bij bestellingen nog steeds de voorkeur hebben. Je hebt ze waarschijnlijk al in bepaalde restaurants gezien nadat ze weer opengingen. Sommigen hebben de codes op de tafel geplakt, zodat gasten meteen naar het menu doorverwezen worden. Je kunt dit op verschillende leuke manieren doen. QR-codes zijn dus niet alleen voor fastfoodrestaurants geschikt, maar ook voor fine dining.

Bijkomend voordeel van digitale menukaarten is dat je het menu op elk moment kunt aanpassen en die wijzigingen meteen zichtbaar zijn. Digitale menukaarten zullen waarschijnlijk het nieuwe normaal worden en voor veel restaurants het beginpunt zijn van hun digitalisering. Als je je hierover nog niet hebt geïnformeerd, doe dat dan zeker voordat je je nieuwe menukaarten laat afdrukken.

Betalen met QR menu: wat is dat en hoe werkt het?

Naast een digitaal menu kun je ook online bestellingen en betalingen via QR-codes aanbieden. Dit is de volgende stap, en wij weten uit ervaring dat klanten het waarderen om online en in realtime te kunnen bestellen en betalen. Dit maakt het nog gemakkelijker en veiliger voor creditcardbetalingen via kassasystemen.

Online bestellingen kunnen de huidige processen in je restaurant aanvullen of in je hele restaurant ingezet worden. We hebben verschillende klanten die de digitale bestel- en betaalopties op hun terras en in hun bar inzetten als aanvulling op hun onlinemenu’s. Sommige klanten van ons waren bezorgd dat hun gasten deze nieuwe manier van bestellen en betalen niet fijn zouden vinden. Het concept van QR-codes en contactloze betalingen viel toch erg in de smaak.

Hoe werkt het?

Restauranthouders kunnen onlinediensten met hun fysieke dienstverlening combineren en zo het beste van twee werelden gebruiken. Je klant kan bijvoorbeeld online naar het digitale menu kijken en dan bij een ober bestellen. Om vervolgens te betalen via een QR-code op het betaalticket. Er zijn verschillende manieren om het gebruik van QR menu te personaliseren en het proces verloopt grotendeels contactloos. Iets wat toch meer en meer gebeurt.

Eenvoudig in gebruik

Een belangrijke drijfveer achter de populariteit van QR-codes is het feit dat ze zo eenvoudig in gebruik zijn. De meeste smartphones of tablets hebben een QR-codelezer ingebouwd. Je opent gewoon de camera en houdt deze voor de QR-code, zodat de code gelezen wordt. Je wordt meteen doorverwezen naar de achterliggende pagina.

Stel jezelf open voor nieuwe inkomstenbronnen

Om nieuwe inkomstenbronnen te creëren kunnen restaurants hun producten ook promoten en verkopen via menu’s met QR-codes. Je gebruikt ze op dezelfde manier als met de digitale menukaarten, alleen laat je hierbij producten zien die bij jou te koop zijn.

Door gewoon een QR-code toe te voegen aan je bestaande fysieke menukaart kun je een bestel- en betaalknop toevoegen aan je menu. Wat het gemakkelijker maakt voor je klanten om hun eten en drinken met hun smartphone te bestellen en betalen. Dit is nog maar eens een voorbeeld van hoe gemakkelijk en efficiënt je het bestelproces kunt maken voor je klanten.

QR-codes blijven zonder twijfel deel uitmaken van onze wereld. Natuurlijk zou elk restaurant altijd een paar papieren menukaarten moeten hebben voor de momenten waarop ze nodig zijn, maar de toekomst is en blijft digitaal en duurzaam.

Wilt u meer weten?

Kom hier meer te weten over Trivec Buddy. Hier leer je hoe je een QR-code kunt toevoegen aan je digitale menu met Trivec Buddy.

Neem contact op

Wanneer je je gegevens hebt ingevuld, zal één van onze experts contact met je opnemen om je meer te vertellen over onze producten en ze te demonstreren.