Restaurant personeel

Restaurant personeel

Hoe kan u succesvol omgaan met uw restaurant personeel

In de restaurantsector is er vaak een groot personeelsverloop.  Voor restauranthouders is het moeilijk om de juiste mensen te vinden die ook nog eens lang willen blijven.

Lees Hierna vijf tips over hoe u de beste teamleden aantrekt en hoe u ervoor kan zorgen dat ze aan boord blijven.

1 Bied uw medewerkers opleiding aan

Personeel in de restaurantbranche is – net als andere beroepen – op zoek naar een baan waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Door gepaste opleiding aan te bieden, vergroot u de kans dat u competente mensen vindt die voor lange tijd zullen blijven.

Stel u open en luister naar wat de doelstellingen en ambities van uw medewerkers zijn. Vraag op welk gebied ze zich graag verder zouden willen ontwikkelen: Eten, drinken of gastenervaring?

Probeer gebruik te maken van hun gedrevenheid en laat ze dus zelf alsook het restaurant profiteren van hun ontwikkeling.

2 Zorg voor je reputatie

Mensen praten, dus wees je bewust van het belang van mond-aan-mondreclame! Vooral horeca-medewerkers zijn erg sociaal. Uw medewerkers zullen met anderen delen, hoe op hun werk is.  Een goede reputatie is daarom cruciaal voor mensen die bij uw restaurant solliciteren. Nieuwe teamleden moeten een positieve instelling hebben als ze in uw restaurant beginnen werken. Hou er rekening mee dat mensen vaker met anderen delen wanneer ze ontevreden zijn dan wanneer ze tevreden zijn.

3 Goede afspraken voor nieuwe medewerkers – laat zien dat je om ze geeft

Kunt u uw nieuw personeel iets bieden wat andere restaurants niet kunnen? Vandaag de dag is het niet ongebruikelijk dat restaurants nieuwe werknemers collectieve arbeidsovereenkomsten, voordelen, een voltijdse baan of een goed minimumloon aanbieden. Misschien bent u de enige in deze sector die zoiets aanbiedt?

Vandaag is het belangrijker dan ooit om een veilige werkplek te kunnen bieden. Als u veiligheid kunt bieden, vergroot u uw kansen om de juiste medewerkers te vinden.

4 Social media voor restaurants – laat teamwork en klantervaring zien

Veel werkzoekenden gaan op zoek naar uw bedrijf op sociale media. Zorg ervoor dat u zichtbaar bent op sociale media en vooral op LinkedIn.  Zet medewerkers die iets goeds doen in het zonnetje, laat inspirerende foto’s zien of plaats foto’s van een beurs. Laat klantervaringen en trotse momenten zien. Pas echter op dat je niet een te kunstmatige en onrealistische façade afschildert – daar kijkt iedereen doorheen!

Veel mensen in onze sector veranderen vaak van baan. Door waardering te tonen op sociale netwerkkanalen, verhoog je de status van de baan en kun je meer mensen overhalen om in de branche te blijven werken.

5 Restaurant management

Wij hebben integraties met personeelssystemen die planning, salarisbetalingen en fooien voor restauranthouders vergemakkelijken. Dit betekent dat u geen tijd meer hoeft te besteden aan administratie en dat u zich kan focussen op personeelszorg en tijd met uw werknemers. Dit is een geweldige manier om bij te dragen aan het succes van uw restaurant. Lees meer over ons kassasysteem voor restaurants.

Download hier onze checklist over “hoe een restaurant te openen”.

Neem contact op

Wanneer je je gegevens hebt ingevuld, zal één van onze experts contact met je opnemen om je meer te vertellen over onze producten en ze te demonstreren.