Een bar beginnen

Wat een intelligent dranksysteem voor u kan doen

Een bar beginnen - snel winstgevend worden!

Wil je een bar beginnen en winstgevend worden? Als bar-eigenaar of -manager heb je je hoogstwaarschijnlijk al weleens afgevraagd hoe technologie en digitale systemen niet alleen je processen en winst kunnen verbeteren, maar ook de beleving van je bezoekers. Deze doelstellingen gaan niet altijd samen. Uiteindelijk kijkt elke succesvolle café-uitbater altijd met één oog naar de cijfers terwijl hij of zij er ook voor zorgt dat de reputatie van de zaak en goede bediening van de klant vooropstaan.

Het kassasysteem van een succesvol café is vaak het eerste moment waarop klanten in contact komen met het personeel. Het is belangrijk dat nieuwe technologie of digitale systemen niets afdoen aan de gepersonaliseerde beleving en dat het gekozen platform niet alleen een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, maar ook andere zaken integreert, zoals de barvoorraad, voorraadbeheer en een snel betalingsproces. Er is zeker geen one size fits all-oplossing en je zult ook je winstmarges en barbediening in overweging moeten nemen. Als u een bar wilt beginnen die winstgevend zal zijn, volg dan onze eenvoudige tips!

Wat een intelligent dranksysteem voor u kan doen

Whitepaper image

Kapitel 1

Voordeel halen uit je investering

Het management van restaurants zijn soms wat terughoudend als het op verandering aankomt, tenzij de verandering een echte meerwaarde heeft. Dat geldt voor de hele horecasector. Of je nu een nieuw café hebt of juist een bestaande zaak waarvan je de systemen wilt verbeteren en/of je wilt onderscheiden van de concurrentie, er zijn meer dan genoeg manieren waarop een investering in technologie het verschil maakt in efficiëntie, rendement en klantenbeleving.

Onlangs hebben we bij verschillende klanten in Europa slimme drankverdeelsystemen geïnstalleerd. De gegevens en cijfers die daaruit voortkwamen, weerspiegelen perfect waar we het hierboven over hebben. Ook de voordelen spreken voor zich. We hebben een aantal tips verzameld rond cafébeheer, met daarin ook advies over slimme drankverdeelsystemen om je zo te laten zien hoe je een winstgevend café kunt runnen en een geweldige beleving creëert.

Kapitel 2

De beleving verder verbeteren

Snelle betalingen en blije klanten staan hoog op het lijstje van elke café-eigenaar. Stel je voor dat je een beleving kunt creëren waarbij je klanten zichzelf bedienen terwijl de medewerkers klaarstaan om hen te helpen waar nodig.

Een biermuur met zelfbediening is bijvoorbeeld een van de vele drankverdeeloplossingen die door klanten in Frankrijk, België en Duitsland wordt gebruikt. Daarnaast zijn er nog slimme tappen, tapmuren, zelfbedieningstappen en dispenseroplossingen voor allerlei dranken. Zo kunnen dranken zowel door je personeel als door je bezoekers geschonken worden.

De systemen worden geïntegreerd in ons kassasysteem, waardoor je een realtime-overzicht krijgt van de precieze cijfers, verkoop en geschonken hoeveelheden. De oplossingen zijn flexibel genoeg om aan elk van je specifieke noden te voldoen, maar hebben ook één ding gemeen: ze zijn slim en leveren je concrete cijfers op over allerlei aspecten van je zaak, zoals voorraadbeheer en rendement.
Zelfbedieningspunten of geautomatiseerde oplossingen in je café bieden je meer grip op je zaak en een beter beheer.

Kapitel 3

Met data het rendement van je bar verhogen

Onderdeel van onze slimme drankverdeelsystemen is het revolutionaire tapsysteem dat de winstmarges van onze klanten op sterke dranken keer op keer verbeterd heeft.

Je schenkt niet langer te veel (tenzij je er zelf voor wilt betalen) en happy hours die je winstmarges niet bepaald happy maken zijn ook verleden tijd. Stel je voor dat je verdient aan elke druppel alcohol die in jouw zaak geschonken wordt. Of het nu om alcoholische of niet-alcoholische dranken gaat, oplossingen waarmee de dosering wordt gecontroleerd, zoals elektronische kleppen en doseringssoftware, garanderen nauwkeurige hoeveelheden. Zo vermijd je dat je personeel te veel inschenkt, per ongeluk drank morst of gratis drank weggeeft en word je betaald voor elke centiliter. Zo bespaar je duizenden euro’s per jaar.

En dan zijn er de data nog! Met onze rekenmachine bereken je snel hoeveel jij kunt besparen. Onze klanten hebben toegang tot informatie en rapporten die naadloos op elkaar afgesteld zijn.

Kapitel 4

Een geweldige klantenervaring creëren

Cafés maken deel uit van onze cultuur. Maar ook clubs, wijnbars en hotelbars zijn populair bij heel wat mensen, van de oudere generatie die graag voor het bekende kiest tot de millennials en Gen Z die zich door beleving laten leiden. Dat uitgaansgelegenheden een trend zijn, merk je ter plekke én op social media. Door je klanten een toffe beleving te bezorgen, onderscheidt jouw zaak zich van de rest van de – relatief drukke – horecamarkt.

Klanttevredenheid zorgt immers niet alleen voor meer winst, maar is ook een bijkomend voordeel van slimme drankverdeelsystemen. Het is je inmiddels waarschijnlijk wel duidelijk dat een snelle bediening en consistentie belangrijke factoren zijn van deze automatische systemen. Ja, het systeem kan geïntegreerd worden in een creatieve- of evenementenruimte voor die extra wow-factor, maar werkt in een gewoonlijke horecasetting even goed. Je klanten zullen ervan genieten.
Stel je voor dat je over een wijnsysteem beschikt dat meerdere dranken tegelijkertijd kan inschenken, of over een drankpistool dat is aangesloten op de vaten.

Of misschien over een van onze bierverdeelsystemen met meerdere tappen, waardoor je meerdere glazen tegelijkertijd kunt inschenken. Het zijn allemaal voorbeelden van manieren waarop je de wachttijd voor je klanten kunt inkorten en hen maximaal plezier biedt.

Kapitel 5

Je personeel op de juiste manier managen en arbeidskosten verminderen

Dankzij automatisering gaat er geen euro verloren. Tegelijkertijd bespaar je heel wat op je personeelskosten en maak je het werk van je personeel minder stresserend. Een geautomatiseerd systeem helpt je personeel om meerdere drankjes tegelijkertijd te serveren, waardoor niemand nog toezicht hoeft te houden op hoeveel er geschonken wordt. Je zou het inschenken zelfs aan de klant kunnen overlaten dankzij de zelfbedieningsopties. Misschien iets wat voor jou?

Laten we eerlijk zijn, veel klanten zijn er nog niet klaar voor om een zaak binnen te stappen en daar niet bediend te worden door personeel. Je medewerkers dragen als ambassadeurs het DNA van jouw café uit en dragen met hun service bij aan de klanttevredenheid. Maar Mmet een drankautomatiseringssysteem kunnen je medewerkers zich wel meer focussen op het bedienen van klanten en op belangrijkere taken.

Een gestresseerde barmedewerker tijdens een drukke avondshift doet niemand een plezier, toch? Een geautomatiseerd drankensysteem met meerdere taps vraagt minder van je personeel, verkort de wachttijd, en bespaart je geld.

Ga je een bar openen? Als leverancier van kassasystemen voor de horeca staan wij voor je klaar!

Ga je een bar beginnen? Wat je ook wilt verbeteren aan je café of zaak, neem contact op met leveranciers en experten om na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Kennis is macht, zo wordt er ook wel gezegd, en weten wat er op de markt beschikbaar is kan je inspireren om die verandering in gang te zetten. In onze gids vind je eenvoudige tips die effectief zijn voor wie een bar wil beginnen.

Benoem in zo’n gesprek zeker de punten die we hier besproken hebben. Want of je nu een drukke nachtclub, een lokaal café of een restaurant hebt, drankenautomatisering is een investering waarin je je zeker zou moeten verdiepen.
Kort samengevat zijn er een aantal grote voordelen. Automatisering geeft je meer controle en overzicht, helpt verspilling en verlies te verminderen, levert meer vrije tijd op voor jou en je personeel én zorgt voor consistentie en een hoge kwaliteit op het vlak van bediening.

Die drankvergunning is niet zomaar een papiertje, het is een levensstijl. Het zorgt dat je klanten een geweldige ervaring hebben én staat garant voor jouw eigen inkomen. Genoeg redenen om drank gecontroleerd en winstgevend in jouw voordeel te laten werken en een hogere klanttevredenheid te creëren. Een bar beginnen op de juiste manier en wordt winstgevend!

Verhoog uw winstmarge – bereken uw potentiële inkomsten

Een bar beginnen – snel winstgevend worden! Hoe kunt u uw barwinstmarge verhogen? Verspilling, te veel inschenken, gratis drankjes uitdelen zijn activiteiten die je in je bar wilt vermijden. Toch gebeurt het nog dagelijks. Dit helpt uw barwinstmarge niet vooruit. U zal versteld staan van de hoeveelheid u maandelijks verspilt in uw bar. Gebruik onze calculator en ontdek hoeveel geld u zou besparen als u alle verspilling, te veel inschenken enz. zou vermijden door een dranksysteem te gebruiken.

Overweeg je een winstgevende nachtclub te openen?

Bereken uw potentiële winstmarge

Neem contact op

Wanneer je je gegevens hebt ingevuld, zal één van onze experts contact met je opnemen om je meer te vertellen over onze producten en ze te demonstreren.