Trivec benoemt Daniel de Sousa tot nieuwe CEO

Trivec, marktleider in kassasystemen en barautomatisering voor de horeca, heeft Daniel de Sousa aangesteld als nieuwe CEO.

Daniel de Sousa, CEO Trivec

De Raad van Bestuur van Trivec heeft Daniel de Sousa aangesteld als de nieuwe CEO voor de groep. Daniel is momenteel de CEO van Visma Spcs. Dit bedrijf is één van de grootste softwarebedrijven in Scandinavië die ERP pakketten leveren voor kleine en middelgrote bedrijven. De onderneming heeft momenteel een 500-tal werknemers. Samen met de raad van bestuur en het operationele management zal Daniel de snelle expansie van Trivec leiden. Dit met een focus op internationale groei, uitbreiding van het klantenbestand, gericht op de klant en met een goede rentabiliteit.

“Daniel heeft een grote leidinggevende ervaring met een diepe kennis van de software business, inclusief de aanverwante hardware en diensten. Hij heeft bedrijven geleid die pionierswerk hebben geleverd in de digitalisering van hun doelmarkten. Deze ervaring in combinatie met zijn capaciteit om zowel mensen als organisaties te doen groeien, maakt dat ik Daniel met veel enthousiasme welkom heet in de functie van CEO van T&V Holdings”, zegt Johan Ekesiöö, voorzitter van de raad van bestuur van T&V Holdings.

Daniel heeft een grote ervaring in het leiden en laten groeien van software bedrijven (zowel organisch als door overnames) zodat ze succesvol worden en blijven. Hij werd voor het eerst CEO op de leeftijd van 28, en nadat hij die firma in 2010 verkocht aan Visma, was Daniel CEO van verschillende bedrijven binnen Visma, actief op verschillende markten, industrieën en klantsegmenten.

“Ik ben heel enthousiast om bij Trivec te komen en deel uit te maken van hun aanhoudende succesvolle reis. De Europese horeca sector zal het komende decennium, net zoals vele sectoren, heel snel veranderen. De aanhoudende digitalisering en het vernieuwde consumentengedrag betekenen grote opportuniteiten voor een bedrijf als Trivec. Betrokken medewerkers, stabiele eigenaars en tevreden klanten geven ons het ideale uitgangspunt om succesvol te zijn”, zegt Daniel.

Daniel de Sousa volgt Niklas Öhlin op, die na meer dan 15 jaar in het management van Trivec heeft besloten om zijn functie als CEO neer te leggen. Niklas was de afgelopen jaren vooral de voortrekker van het samenbrengen van Noorwegen en Zweden in één bedrijf en zorgde later voor de vlotte samensmelting van Trivec en ETC België en Frankrijk.

Daniel de Sousa zal op 8 april aantreden als nieuwe CEO van Trivec. Niklas Öhlin blijft werkzaam voor het bedrijf als strategisch adviseur van Daniel de Sousa en de Raad van Bestuur.

Voor vragen en meer informatie:
Daniel de Sousa, Group CEO, tel. 070-335 86 84, daniel.o.desousa@gmail.com
Johan Ekesiöö, voorzitter raad van bestuur, tel. 076-100 91 90, johan.ekesioo@telia.com
Jenny Westerberg, Group CMO, Trivec, tel. 070-740 71 40, jenny.westerberg@trivec.se

Over Trivec
Trivec is een marktleider in kassasystemen en barautomatisering voor de Europese horeca. Het productaanbod van Trivec bestaat uit kassasystemen, betaalterminals en barautomatisering met flexibele, optionele integraties voor financiën, personeel, inkoop en inventaris. Trivec heeft meer dan 7000 klanten in Europa en heeft kantoren in Zweden, Noorwegen, België en Frankrijk.