Au Vieux Saint-Antoine

Au Vieux Saint Antoine

De bar ‘Au Vieux Saint-Antoine’ serveert bieren, wijnen, sterkedranken en cocktails op de Kolenmarkt, vlak bij de Grote Markt van Brussel. Het is een bijzonder populaire buurt met klanten die goed weten wat ze willen. Om hen tevreden te stellen, rekent eigenaar-uitbater Jean-Louis Ross, op de oplossingen van Trivec.

Minder verspilling dankzij elektronische dosering 

De bar gebruikt momenteel de elektronische doseringssoftware, het ABC-systeem, bij het serveren van alcohol. Jean-Louis Ross: “Ik kan er de precieze kost mee controleren, vooral door verspilling te vermijden. Zonder dergelijk doseringssysteem, mag je toch rekenen op een verspilling van 10 tot 20%. De installatie van dergelijk systeem heeft wel een prijskaartje, maar dat verdien je dus snel terug. Het doseringssysteem zorgt ook voor een beter overzicht: ik kan nu perfect vergelijken hoeveel ‘dosissen’ er geserveerd en besteld werden. Het helpt dus om fraude tegen te gaan en om te grote serveringen en andere ‘gunsten’ van het personeel naar de klanten toe op te merken.” 

Ook de klanten hebben trouwens baat bij het innovatieve systeem. “In elk glas zit precies evenveel, daar kan de klant zeker van zijn. Bovendien wordt hij ook sneller geholpen. Ik merk dat vooral de vaste klanten dat appreciëren. Ze weten dat ze hier telkens hun favoriete drankje in de juiste hoeveelheid en aan de juiste kwaliteit krijgen”, voegt Jean-Louis nog toe. 

De elektronische dosering is ook verbonden met een automatisch betaalsysteem (Glory CI-10) voor het beheer van cash, door Trivec geïntegreerd in het kassasysteem. “Met Trivec weet je dat je kwalitatieve oplossingen krijgt. Ik vind het de beste integratie op de markt”, benadrukt Jean-Louis Ross. 

Jean-Louis Ross, eigenaar en uitbater van de bar ‘Au Vieux Saint-Antoine’ 

“De beste integratie op de markt!” 

Lees meer en download het rapport

MyTrivec, het ideale webportaal voor het financieel beheer van een restaurant  

Toch zijn er nóg meer voordelen, legt de eigenaar van ‘Au Vieux Saint-Antoine’ uit. “Dankzij MyTrivec krijgen we toegang tot de gegevens van de kassa, kunnen we een zeer gedetailleerde controle uitvoeren van alle transacties, zien we statistieken en verslagen. Dat kan zelfs per uur, per producttype, enzovoort. Zo hebben we meer overzicht van de stock, wat handig is voor de boekhouding. Elke dag krijgt de boekhouder zelfs een mailtje met alle nuttige gegevens. Hoe hoger het debiet, hoe meer het systeem van pas komt. We gaan in de toekomst nog meer investeren in integratie, wat boekhouding, uurroosters, enz. betreft. We willen daar echt zo ver mogelijk in gaan om geld te besparen.” 

Trivec HandyPay maakt bestellen en betalen makkelijk  

Op dit moment test Jean-Louis Ross trouwens Trivec HandyPay uit: een oplossing die bestellingen opnemen en betalingen doorvoeren, vergemakkelijkt. “Het systeem bevalt me vooral omdat het bedienend personeel bestellingen én betalingen kunnen regelen op het terras. En dat op één apparaat. Dat vind ik best vooruitstrevend. We hopen het systeem te implementeren tegen de lente. Binnenkort starten we ook met het aanbieden van kleine versnaperingen. Dankzij de software, geïntegreerd in het kassasysteem, zullen we dan bestellingen van het terras rechtstreeks naar de keuken kunnen verzenden, mét eventuele opmerkingen. Op die manier optimaliseren we de werktijd van de werknemers, waardoor we zowat 30% minder zaalpersoneel nodig hebben.” 

Foto: Jean-Louis Ross: “Zonder dergelijk doseringssysteem, mag je toch rekenen op een verspilling van 10 tot 20%.” 

Neem contact op

Wanneer je je gegevens hebt ingevuld, zal één van onze experts contact met je opnemen om je meer te vertellen over onze producten en ze te demonstreren.